BINGER
 

(Vlnr) Johan Vermeulen (gitaar & backing vocals) -  Rik Volkaerts (drums) -  Wim Degeest (vocals & bluesharp) - Dirk Lekenne (gitaar & backing vocals) - José Behets (bas).

30 years of rock ‘n roll
1984 - 2014
Latest release:
“Binger Live”

Rock ‘n Rollband BINGER uit Bierbeek bestaat meer dan 30 jaar.


Binger werd opgericht in Bierbeek, in 1984. Na zo’n 130 optredens doorheen Vlaanderen werd in 1990 besloten de band op te heffen. De verschillende muzikanten bleven steeds contact houden en in diverse andere bands samenspelen.


In 2004 werd door de organisatie van het Bierbeek Blues d’up festival een reunieconcert georganiseerd.


Tijdens een concert van George Thorogood in de AB in Brussel in 2009, werd de band herboren. Na enig overleg met drie van de vijf originele leden en twee bevriende “oerrockers” wordt de naam Binger terug van stal gehaald.


Sedertdien wordt er terug regelmatig opgetreden, niet alleen in Vlaanderen, maar ook Wallonië en Nederland moeten er regelmatig aan geloven. In de nabije toekomst zijn er zelfs mogelijkheden in Frankrijk.

Foto: Dirk Heerinckx

De muziek die gespeeld wordt is nog steeds zgn. “Pubrock” zoals die gespeeld werd in London en omgeving voor de punkgolf losbarstte. Centraal staat hier de muziek van bands zoals Dr. Feelgood, the Inmates, Nine Below Zero, maar ook muziek van uiteraard George Thorogood, Omar & Howlers, van welke bands er onder andere covers gespeeld worden. Er zijn ook een aantal eigen nummers in dezelfde stijl gemaakt. Enkele voorbeelden hiervan zijn op de website te zien.


Ter gelegenheid van de 30e verjaardag wordt er ook een cd-single uitgebracht, een cover van “These boots are made for walking” bekend van o.m. Nancy Sinatra, maar wel vertaald naar de stijl van Binger. Als B – kant werd met “Cool down” voor een eigen nummer gekozen.